Акценти
Начало / Спорт / Спартак срази Ювентус (Малчика) с 6:0

Спартак срази Ювентус (Малчика) с 6:0

Спартак Ювентус
Снимка:Плевенспорт

Спартак (Плевен) разби в първия си мач новаците от Ювентус (Малчика) с 6:0 и даде сериозна заявка за първото място. Спартаковци владееха инициативата през цялата среща и дори можеха да стигнат до двуцифрен успех, но пропуски в завършващата фаза не им позволи да стигнат до още по-убедителен резултат, пише plevensport.eu На два пъти и гредите помогнаха на гостите, които рядко преминаваха централната зона на терена. Наставникът на Спартак Бойко Цветков започна със схема от трима защитници, в лицето на Любомир Христов, Кристиян Григоров и Петър Стоянов, а напред действаха Стефан Христов и Любомир Тодоров, подпомогнати по двата фланга от капитана Любомир Иванов и Венцислав Миленов. Атакуващия стил на игра даде своя резултат и в 14-ата минута Васил Шопов с хубав шут от около 25 метра намери долния десен ъгъл на вратата на гостите от Малчика и откри – 1:0. Пет минути по-късно Любомир Иванов удвои, след като проби в наказателното поле и с техничен удар покрай Веселин Ганчев покачи на 2:0. В 26-ата минута таранът Стефан Христов, който направи много добър мач, напредна фронтално към вратата на Ювентус и макар че защитниците на тима от Малчика се опитаха да го фаулират, той се измъкна и с премерен шут матира за трети път стража на гостите – 3:0. До края на полувремето футболистите на Ювентус така и не можаха да стигнат до Антонов и закономерно класическия резултат се запази и на почивката.
След таймаута само за 12 минути спартаковци мушнаха още три попадения в мрежата на слисания Ганчев. Първо в 51-ата Любомир Тодоров направи 4:0, като реализира дузпа отсъдена за спъване срещу него. Пет минути след това бърза атака отдясно на нападението на Спартак подета от Любчо Иванов, завърши с перфектен пас на капитана на плевенчани към Стефан Христов, който останал абсолютно сам нямаше как да сгреши и резултата стана разгромен – 5:0. В 57-ата минута и Любомир Иванов наниза втория си гол в двубоя, като се възползва от едно разбъркване в пеналта на Ювентус и с плътен шут направи 6:0, като топката преди да попадне в мрежата се удари в десния страничен стълб.
До края на срещата резултатът остана непроменен и мачът завърши при категоричното 6:0 за Спартак.

Спартак: Станислав Антонов, Любомир Христов, Петър Стоянов, Кристиян Григоров, Антони Иванов, Тихомир Тодоров, Венцислав Миленов, Любомир Тодоров (54 – Ивелин Лазаров), Стефан Христов (60 – Виктор Иванов), Васил Шопов, Любомир Иванов

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...