Акценти
Начало / Последни новини / Спартак се размина с трофея за купата на Плевен

Спартак се размина с трофея за купата на Плевен

Домакинът Спартак няма да зарадва феновете си с трофея за купата на Плевен, защото загуби полуфинала с Черно море Тича /Варна/ – 77:86. Това е първото издание на приятелския баскетболен турнир, след като доста години той не се провеждаше.

Началото премина при поделено надмощие, като инициативата вземаше ту единият, ту другият отбор. В крайна сметка в 10-ата минута резултатът бе 25:25. Постепенно селекцията на бившия състезател и треньор на плевенчани – Дарин Великов, взе аванс в резултата и го запази до края на срещата.

На почивката спартаковци изоставаха с 11 точки – 39:50. Второто полувреме бе почти равностойно. В третата четвърт плевенчани успяха да стопят 4 точки от пасива. Така преди заключителните 10 минути съотношението бе 59:66. „Моряците“ обаче не допуснаха противника да заличи аванса им и взеха последната част с 20:18. Неприятен момент за домакините беше излизането от игра заради изкълчен глезен на американеца Седрик Боуен. Той завърши с 15 точки, а най-резултатен от съотборниците му бе Николай Маринов със 17.

Така тази вечер Спартак ще играе за третото място срещу Левски /София/. За трофея ще спорят Черно море Тича и пловдивският Академик Бултекс 99.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...