Акценти
Начало / Спорт / „Спартак“ се наложи над „Янтра“ с голов рецитал на Любомир Тодоров
Снимка: архив

„Спартак“ се наложи над „Янтра“ с голов рецитал на Любомир Тодоров

спартак
Снимка: архив

Спартак (Плевен) се справи сравнително безпроблемно с гостуващия Янтра (Габрово) в среща от 25-ия кръг на Северозападната „В“ група. Момчетата на Бойко Цветков удариха габровци с 4:0, пише plevensport.eu. Таранът на плевенчани – Любомир Тодоров, отбеляза и четирите попадения за категоричната победа на своя тим, като головете в актива на нападателя на Спартак вече са 16 от началото на сезона. Тодоров започна своята голова фиеста в 42-ата минута, когато вкара отсъдената за спъване на Тихомир Тодоров дузпа. През второто полувреме рециталът на голмайстора на „синьо-белите“ продължи, като той отбеляза в 55-ата, 72-ата и в 83-ата минути.

Голямата победа над Янтра обаче беше помрачена от тежката контузия, която получи Альоша Илиев, след около половин час игра. Има съмнения, че кракът на нападателя е счупен, което най-вероятно ще го извади от строя за доста дълго време. Спартаковци трябваше по време на срещата да понесат и още един удар, след като в 70-ата минута капитанът на отбора Атанас Атанасов пое към съблекалните, тъй като получи директен червен картон.

След срещите от кръга Спартак (Плевен) събра 55 точки и успя да се приближи само на четири зад изненадващите лидери от Ботев (Луковит), които успяха да победят у дома Ком (Берковица) с 2:1 и излязоха начело с 59 точки.

В следващия 26-ти кръг, който е междинен, „синьо-белите“ от Плевен ще гостуват на борещия се за оцеляване в групата тим на Ком (Берковица). Двубоят е насрочен по програма за 8 май (четвъртък) от 18.00 часа, а в неделя, 11 май Спартак ще посрещне в областно дерби Партизан (Червен бряг).

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...