Начало / Последни новини / „Спартак Плевен XXI“ е бронзов медал за момчета до 12 години от Държавното Отборно Първенство

„Спартак Плевен XXI“ е бронзов медал за момчета до 12 години от Държавното Отборно Първенство

 

От 7 до 11 ноември в Боровец се проведе Държавното Отборно Първенство за момчета до 12 години. В него се включиха 8 отбора. Те играха по система „Всеки срещу Всеки“. Регламентът допуска участието на момиче в мъжки отбор и затова треньора Михаил Гигов реши Белослава Кръстева да играе при момчетата. Така отбора бе в състав   Кристиан Милев, Белослава Кръстева, Кристиан Георгиев и Светлен Иванов.

Първенството започна много лошо за плевенския отбор, след като в  първия кръг допуснаха тежка загуба с 0,5:3,5 от отбора на „Бургас-64“ които по-късно станаха и шампиони. Последва победа с 3-1 срещу „Виктори“(Благоевград).

В третият кръг отбора на“Спартак Плевен XXI“, загуби драматично с 1,5:2,5 от „Енергия“(Добрич).Това постави отбора в крайно неблагоприятно положение, тъй като всяка загуба го лишаваше от шансове за медал. Отборът обаче не допусна изненади.  Последваха победи с 3:1 срещу „Пловдив-Б“ и с 4:0 срещу „Елит“(София).В предпоследния кръг плевенчани изиграха много тежък мач срещу прекия конкурент за медали „Етър“(В.Търново). Нашите обаче го спечелиха с 3:1. Така в последната среща срещу „Пловдив-А“ равен мач ни осигуряваше трето място, а при победа можеше да станат и втори. При загуба обаче отборът стана  пети, след което  се справи и победи с 2,5:1,5. В същият кръг отборът на  „Енергия“(Добрич) с мъка се добра до 2:2 срещу „Елит“(София) и си запази второто място а за отбора на „Спартак Плевен XXI“ останаха бронзовите.

Представянето на отбора е отлично, макар че с малко шанс отборът можеше и да е по-напред. Тежката загуба в първия кръг  не отговаря на съотношението на силите, тъй като на две от дъските след 3 часа игра се очакваше да победят и да завършат мача наравно. Същото важи и за загубата в третия кръг, когато загубиха партия в по-добра позиция и това обърна мача. Отборът показа много добра устойчивост в следващите срещи срещу равностойни отбори и направи 4 поредни победи с което спечели и медалите. Това е и първи медал за младия треньор на отбора Михаил Гигов от отборно първенство. Отборът бе със средна възраст 10 години и от плевенският клуб очакват успехи и в бъдеще  .

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...