Акценти
Начало / Последни новини / „Спартак“-Плевен в „Б“ група след разгромяващото 10:0 срещу „Партизан“

„Спартак“-Плевен в „Б“ група след разгромяващото 10:0 срещу „Партизан“

Спартак плевен
Снимка:plevensport.eu

Отборът на Спартак (Плевен) е новият шампион на Северозападната „В“ група. Това стана факт вчера,  след като „синьо-белите“ изнесоха истинско голово шоу и разгромиха гостуващия тим на Партизан (Червен бряг) с 10:0 в среща от 23-ия кръг на първенството. Така и на теория плевенчани са недостижими на върха и след края на шампионата ще ликуват с титлата.

Хеттрик за уникалната двуцифрена победа реализира резервата Преслав Антонов, по два гола добавиха Стефан Христов и Пламен Илиев, а с по едно попадение се отчетоха Кристиян Григоров, Любомир Иванов и Тихомир Тодоров. Гостите бяха един от най-слабите отбори, които играха през този сезон на стадион „Плевен“, като почти не създадоха особени опасности пред скучаещия вратар на Спартак Станислав Антонов. Наставникът на домакините Бойко Цветков беше оставил извън състава няколко от основните играчи на тима, като Васил Шопов, Любомир Тодоров и Роберт Петров, като в хода на двубоя пусна в игра и някои от футболистите, които по-рядко намират място в състава.
До момента Спартак са отбелязали 84 гола в шампионата, като са получили само 6. Плевенчани са твърди лидери в подреждането с актив от 62 точки, а Партизан заемат 11-то място с 23.

В следващия 24-ти кръг, който ще се играе в неделя, 17 май, Спартак ще почива, като ще прибави три служебни точки към своя актив, поради отказването на Ситомир (Никопол), а в 25-ия кръг ще бъде отново домакин, този път на Бдин (Видин), като срещата ще се състои на 23 май (събота) от 18.00 часа на стадион „Плевен“. Червенобрежани пък ще посрещнат тази неделя в областно дерби тима на Ювентус (Малчика).
Източник:plevensport.eu

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...