Акценти
Начало / Спорт / „Спартак” не успя да стигне до победата в Ямбол

„Спартак” не успя да стигне до победата в Ямбол

Спартак
Снимка:Lap.bg

Баскетболистите на Спартак (Плевен) бяха много близо до изненадата на 9-ия кръг, но не издържаха на темпото на домакините от Ямбол и  загубиха с минималното 78:85. Момчетата на Илия Станков показаха, че могат да играят и без лидера си Цветослав Острев и играха като равен с равен с ямболии през цялата среща. Все пак закономерното се случи и възпитаниците на Юлиан Радионов се поздравиха с крайния успех. За Спартак добър мач изигра Михаил Танев, който вкара 20 точки, с 13 завърши Веселин Георгиев, а с по 11 се отчетоха Иван Тилев и Васил Александров. За домакините дежурен дабъл-дабъл направи Тони Бърнас след 24 точки и 13 борби.

Домакините надвиха своя съперник след силна игра под двата коша – 42 борби срещу 29 за Спартак. Баскетболистите на Ямбол имаха и доста по-добра успеваемост при стрелбата от игра – 59% срещу 43%. Те вкараха и цели 60 точки под коша срещу 22 на противника си.

В следващия кръг спартковци ги чака ново гостуване – в Ботевград срещу силния състав на Балкан. Двубоят ще се състои на 13 декември (събота) от 19.00 часа в зала „Арена Ботевград“.

Източник: plevensport.eu

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...