Акценти
Начало / Последни новини / Спартак не успя да се противопостави на ЦСКА

Спартак не успя да се противопостави на ЦСКА

При резултат 0:2 завърши днешния домакински мач на Спартак срещу ЦСКА, който се игра пред близо 7 000 зрители на стадион „Спартак”.

Армейците, които бяха подкрепяни от около 2000 свои запалянковци, започнаха по-настървено срещата и в първите десетина минути наложиха териториално надмощие, но без сериозни положения пред вратата на Орлинов. Постепенно плевенчани изравниха играта, но в 24-ата минута ЦСКА поведе след първата си сериозна атака в мача. Автор на попадението стана Преслав Йорданов, който се разписа отблизо след центриране отдясно.

мач Спартак - ЦСКА 4

Малко след това реферът Станислав Ставров демонстрира липса на чувство за авантаж, отсъждайки два фаула за домакините, вместо да им позволи да продължат подхванати опасни атаки.

В 38-ата минута Момчил Цветанов се измъкна добре отляво и стреля, но в аут. Секунди по-късно Богомил Христов шутира слабо, но Господинов не се намеси по най-добрия начин и за негов късмет топката излезе в корнер, а съвсем спокойно можеше да навести и мрежата.

Седем минути след почивката Преслав Йорданов бе изпуснат от централните бранители на Спартак, нахлу в наказателното поле, но вместо да стреля опита пас към Момчил Цветанов и сгреши.

Домакините отговориха с изстрел с глава на Кристиян Григоров в 57-ата минута, който попадна в ръцете на Господинов.

След час игра домакините поискаха от рефера да покаже директен червен картон на Кирил Динчев, който събори откъсващ се играч на плевенчани, но Ставров показа жълт картон.

Последва опасен шут на Шопов в 63-ата минута, който след рикошет излезе в корнер. Армейците отговориха с добра атака по дясното крило, която завърши с прострелно центриране на Аясс, но то не намери Преслав Йорданов.

В 80-ата минута Аясс можеше да реши всичко в полза на ЦСКА, когато стреля от 12-13 метра след центриране на Райчев, но шутът мина над напречната греда.

Пет минути по-късно обаче нищо не бе в състояние да спаси Спартак. Оставеният абсолютно непокрит Преслав Йорданов получи пас от Аясс и с удар по земя от 12 метра покачи на 2:0 за ЦСКА.

Източник: sportal.bg

мач Спартак - ЦСКА 3

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...