Акценти
Начало / На фокус / Спартак на полуфинал след 79:73 над Берое в Стара Загора
Снимка: LAP.BG

Спартак на полуфинал след 79:73 над Берое в Стара Загора

Спартак /Плевен/ се класира за полуфиналните плейофи в Националната баскетболна лига за след като победи с 79:73 Берое в Стара Загора. Това бе третия мач от четвъртфиналната серия. В предишните два съперниците си размениха по един успех.

Противно на крайния резултат срещата започна с превес за домакините. В 8-ата минута плевенчани изоставаха с 11 точки – 9:20 след точна стрелба Станислав Ваклинов. До края на първата част успяха да стопят 2 т. за 17:26. Плевенският тим бе догонващ и почти през цялата втора четвърт. В 17-ата минута пасивът им стана 12 точки – 18:30 и Сашо Дяковски взе прекъсване. То явно даде резултат, защото в края на полувремето разликата бе заличена – 38:38. След почивката плевенчани бяха по-добри. Те наваксваха до средата на третата част. След това благодарение на разигралия се Герасим Николов поведоха и преди заключителните 10 минути имаха аванс от 7 точки – 56:49. Спартаковци започнаха отлично последната четвърт. В 34-ата минута Самуел Франсис реализира за рекордна разлика в мача – 13 точки за 66:53. Беройци обаче не се предадоха и в следващите две минути намалиха изоставането си до 5 точки – 61:66 след кош на Тихомир Желев. В последната минута дори намалиха само до 2 точки. След това заложиха на фаулове, но пък гостите бяха безупречни от линията на наказателни удари. Най-резултатни за победителите бяха Николов и Франсис съответно с по 23 и 22 точки.

Така Спартак се класира за полуфинала, където ще срещне съставът на Балкан /Ботевград/, завършил на второ място редовния сезон и отстранил в четвъртфиналите Левски /София/.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...