Акценти
Начало / Последни новини / Спартак извади Славия от турнира за Купата на България
Снимка: архив

Спартак извади Славия от турнира за Купата на България

С победата си с 2:1 над Славия футболният Спартак сътвори сензация в 1/16-финалите от турнира за купата на България. С победата си плевенският тим се класира за следващия етап в надпреварата, а Славия е аут от турнира.

Двубоят започна по великолепен начин за плевенчани. Първият гол падна в началните секунди след точен удар на Пламен Тенев. Славия изравни в 23-та минута след отсъден фаул срещу Петър Атанасов. Наказателния удар от бялата точка  бе реализиран от Джереми Манзоро за 1:1. Минути след това плевенчани останаха без титулярния си вратар Марин Орлинов, който получи контузия. Гостите се възползваха и Костадин Даков вкара втори гол секунди преди края на първото полувреме, но той беше отменен заради засада.

През второто полувреме Славия бяха по-активните на терена, но така и не достигнаха до гол. Спартаковци решиха мача в 63-ата минута с гол на Цветомир Тодоров. Играчът имаше още две отлични възможности да увеличи резултата, които не можа да реализира.

В мача главният съдия Александър Костадинов даде 7 жълти картона, пет от които за домакините. С картони бяха декорирани Цветомир Тодоров, Иван Дянков, Васил Шопов, Димитър Пантев, Пламен Тенев от Спартак и  Живко Атанасов и Мартин Дечев от Славия.

Снимка: архив ИнфоПлевен

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...