Начало / Спорт / „Спартак” започва пролетния полусезон като домакин на „Локомотив” – Мездра

„Спартак” започва пролетния полусезон като домакин на „Локомотив” – Мездра

На 2 март ОФК „Спартак” ще започне пролетния полусезон  като домакин на дерби мача срещу втория във временното футболкласиране – „Локомотив” – Мездра. Това става ясно от публикуваната пълна програма на пролетния полусезон в Северозападна „В” група, публикувана на сайта на Зоналния съвет на Българския футболен съюз във Велико Търново, съобщава сайта plevensport.eu.

Първенството ще бъде подновено на 2 март (неделя) със срещите от 16-ия кръг. Началния час на двубоите от този кръг ще бъде 14.30. Последният пролетен кръг ще се състои на 1 юни (неделя) от 18.00 часа. В програмата е предвиден и междинен кръг, който ще се проведе на 8 май, когато ще се играят мачовете от 26-тия кръг на шампионата. А два от кръговете няма да се състоят в неделя, а в петък – 23-ият кръг на 18 април и предпоследният 29-ти кръг на 23 май.

Спартак (Плевен) не е много облагодетелстван от този факт в програмата, тъй като и в двата петъчни кръга „синьо-белите“ трябва да играят като домакини – на 18-ти април е дербито срещу Локомотив (Горна Оряховица), а на 23-ти май пък е друг възлов двубой – срещу Ботев (Козлодуй). Все още не е ясно какъв е мотива на ЗС на БФС да измести два от кръговете за работния петъчен ден, но това неимоверно ще се отрази на числеността на и без това малобройната напоследък плевенска публика, коментират от спортния сайт plevensport.eu.

В последния кръг „синьо-белите“ ще имат възлово гостуване във Велико Търново на четвъртия до момента „Етър”.

След края на есенния полусезон в Северозападната „В“ група от петте отбора от Плевенска област най-предно класиране заема тимът на Спартак, който е пети с актив от 31 точки, само на пет зад лидерите от Локомотив (Горна Оряховица), припомнят от plevensport.eu.

 

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...