Акценти
Начало / Спорт / „Спартак” загуби от „Балкан” у дома

„Спартак” загуби от „Балкан” у дома

Баскетбол

При резултат 67:92 точки и след много слаба четвърта част, баскетболистите на „Спартак” – Плевен загубиха от състава на „Балкан” – Ботевград. От самото начало на мача възпитаниците на Александър Тодоров започнаха силно и не дадоха нинакъв шанс на домакините за изравняване на играта. Още по-малко за повеждане в резултата.

Още с първия съдийски сигнал от главния рефер Владимир Цеков, гостите от Ботевград започнаха смело и концентрирано, което доведе и до натрупване на актив. Домакините направиха всичко по силите си да не отстъпват в резултата и след 10 минути игра светлинното табло в зала „Балканскрой” показваше 13:18 в полза на гостите. Прекъсването след тази част бе използвано от треньора на „Спартак” за корекция в играта и напътствия относно провеждането на мача.

Със съдийския сигнал за втората част играта на плевенчани като че се стабилизира, но плевенчани така и не успяваха да изградят няколко ефективни атаки, които да доведат до изравняване. Защитата им се пропукваше, а нападението в повечето случаи не водеше до попадение в коша. След като след 20 минути игра двата състава бяха добавили по 19 точки за своя актив, на полувремето резултатът бе 33:37 в полза на гостите. И нищо все още в този мач не бе решено, но и трябваше Цветан Антов доста да променя играта и да нахъсва своите баскетболисти преди началото на второто полувреме, за да може плевенчани да се противопоставят по-активно на 4-я във временното класиране в Националната баскетболна лига.

За жалост, с началото на третата четвърт почти нищо на терена не се промени. Гостите от Ботевград продължиха да са по-идейните на терена, а това доведе до ново натрупване на точков актив за тях и след 5 минути игра разликата премина 10-те точки. До края на частта резултатът набъбваше в полза на „Балкан”, но леко отпускане в края доведе до 54:64 и надежди за стопяване на разликата в последната четвърт.

Гостите отново дръпнаха напред в началото на последната четвърт и това отново усложни работата на „спартаковци”. За съжаление на верните фенове на плевенчани, дошли да наблюдават мача, домакините не успяха да сътворят чудо и загубиха с резултат 67:92 точки.

Най-резултатен за домакините бе Саша Топчов, който записа 14 точки.

За гостите с 23 точки се отличи Станимир Маринов.

Текст Иво Тодоров

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...