Начало / Спорт / Спартак взе бивш юношески национал

Спартак взе бивш юношески национал

Христо Кирев
Христо Кирев с екипа на юношите на Литекс. Снимка:novsport.com

Бившият юношески национал Христо Кирев е поредното ново попълнение на Спартак (Плевен), информира Спортал. В събота 20-годишният футболист ще направи първа тренировка с новите си съотборници. Крилото идва от родния си клуб Пирин (Гоце Делчев), където игра от началото на настоящия сезон. В 1/8-финалите за Купата на България дори отбеляза гол на Литекс в Ловеч. Христо Кирев е продукт на Академия Литекс, като играе като централен полузащитник, но може да се изявява еднакво успешно и по двете крила на атаката. Силният му крак е десният.

С привличането на Христо Кирев в Плевен новите в Спартак станаха петима. Другите новопривлечени в лидера на Северозападната „В“ група са защитниците Калоян Тодоров (Партизан Червен бряг) и Живко Господинов (Сливен), халфът Траян Димитров (юноша на клуба) и централният нападател Преслав Антонов (Лудогорец). Почти сигурно с този трансфер селекцията на плевенчани приключва.

Първият контролен мач на „синьо-белите“ ще бъде на 24 януари (събота) в Плевен, като момчетата на Бойко Цветков ще се изправят срещу хита на сезона в „Б“ група – Локомотив (Горна Оряховица).

Източник:plevensport.eu

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...