Акценти
Начало / Политика / Социалистите се събират днес под Бузлуджа

Социалистите се събират днес под Бузлуджа

Традиционният събор на левицата отново ще събере десетки хиляди социалисти в местността Историческа поляна под връх Бузлуджа. На 27 юли БСП ще отбележи 128 години организирано социалистическо движение в България.
В 10.45 часа, ще бъде дадено началото на първата художествена част от програмата с изпълнителите „Щурчета“ и духов оркестър „Виво Монтана“.
Преди това, в 10.30 часа, ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-севлиевския отряд.
В 11.30 часа на сцената на Историческата поляна председателят на НС на БСП Корнелия Нинова ще произнесе слово. Художествената част ще продължи в 12.30 часа с концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл.
В 13.30 часа на поляната над хижа „Малка Бузлуджа“ ще се проведе младежка дискусия „Оставам в Българя! Променям своята община!“, в която ще участва и председателят на левицата Корнелия Нинова.
В 14.00 часа, на Историческата поляна, ще се проведат срещи на членове на ИБ на НС на БСП и народни представители с участници в Националния събор от общините и областите.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...