Акценти
Начало / Образование / Собствено проучване за по-добра околна среда предадоха на кмета ученици от ОУ „Д-р Петър Берон“

Собствено проучване за по-добра околна среда предадоха на кмета ученици от ОУ „Д-р Петър Берон“

Кметът Георг Спартански се срещна днес с ученици и преподаватели от основно училище „Д-р Петър Берон”, съобщават от пресцентъра на общинската администрация.  От години учебното заведение има традиция да кани известни личности, за да разкажат за своя живот и дейност.
С чувство за хумор кметът запозна участниците със забавни моменти от своето детство, ученическите години, казармата и студентството. Съветът му към децата от различни класове беше да учат повече чужди езици, но преди всичко  да знаят добре майчиния си език, да не подценяват и останалите предмети и да прекарват повече часове в занимания със спорт и общуване помежду си, отколкото пред компютрите.
спартански
 Георг Спартански разказа още, че в детските и юношеските години не си е представял, че някога ще бъде председател на Общинския съвет или кмет на Плевен. Мотивът му да се кандидатира е желанието градът ни да се превърне в едно по-привлекателно място за живеене. Трудностите са много, но усилията, особено когато гледам всички вас, си заслужават, подчерта кметът.
 Той отговори и на множество въпроси – за избора му на професия, кои са най-значимите личности за него, за охраната на училищата, грижата за деца в неравностойно положение, за чистотата, преодоляването на проблема с бездомните кучета,  повече места за отдих и игра, развитието на туризма в Плевен и пр.
В заключение учениците предадоха на кмета резултатите от свое проучване за екологичното състояние на района, разделното събиране на отпадъци и потребностите на неговите жители за постигане на по-добра околна среда.
 Георг Спартански обеща да дойде на нови срещи в училище „Д-р Петър Берон” и непременно да осигури изяви на мажоретния му състав в празнични събития на Община Плевен.
оу д-р петър берон

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...