Начало / Общество / Собственици на кафенета в Плевен излизат утре на протест пред Общината

Собственици на кафенета в Плевен излизат утре на протест пред Общината

Собственици на кефенета в Плевен в 14 часа утре излизат на мълчалив протест пред Общината. Това съобщи днес кметът Георг Спартански, който е разрешил проявата и утре ще излезе да разговаря с протестиращите. Тяхното недоволство е във връзка с летните градини и категоричното становище на общинското ръководство, че няма да се разрешава разкриване на летни градини, които не отговарят на изискванията на Наредба 15 и не са получили разрешително за подреждане на маси на открито.

„Летни градини ще има при условията на действащата наредба. Не може някой да  налага на Община Плевен как да изглежда неговата лятна градина. Не може да се допуска  шарения, разностилие, което е в нарушение на техническите норми”, за пореден път заяви кметът Георг Спартански. Той категорично отхвърли твърденията , че се правят опити за унищожаване на малкия и средния бизнес на кафеджиите и обясни, че всеки, който си подаде заявление за разкриване на лятна градина ще получи разрешение, ако е спазено разписаното в наредбата. Проблем са конструкциите, които са със метални подпори, забити в новата настилка на пешеходната зона.

Кметът предупреди, че ще отнемат разрешителни, ако последваща проверка установи, че са поставени нерегламентирани сенници и е разширена зоната на лятната градина над позволената.

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...