Акценти
Начало / Политика / „Синьо единство“: Кунева не може да е конкуренция на Нейнски

„Синьо единство“: Кунева не може да е конкуренция на Нейнски

Синьо единство

Листата на „Синьо единство” ще е единствената дясна листа на предстоящите избори за Европарламент. Това заявиха днес в Плевен представители на ПП „Синьо единство”. Те се обосноваха с факта, че Меглена Кунева, която е издиганата за водач на листата на Реформаторския блок, не може да бъде конкурент на техния водач на листата – Надежда Нейнски. Меглена Кунева рестартира най-корупционния проект в съвременната българска история – АЕЦ Белене, договори най-ниските в Европа субсидии за българското земеделие и съсипа нашето селско стопанство, припомни Елица Коюмджиева от „Синьо единство”.

В пресклуба на БТА беше представен вторият в евролистата на „Синьо единство” – журналистът Бойко Станкушев и Моньо Христов, председател на Гражданско сдружение „Обединени земеделци и демократи”, който е на четвърто място.

Първопричината  да се включи в предизборната надпревара е отчаянието от сбъркания български преход, пълен с манипулации, фалшификации и измами, обясни Бойко Станкушев. Той посочи, че трябва да се възстанови доверието в нормалните политически платформи, като за  дясното това означава да се стъпи на принципите на демокрацията, каквато е и целта на платформата за създаване на единна дясна партия, в основата на която са ПП „Синьо единство”, Гражданско сдрурение обединени земеделци и демократи и Гражданско сдружение ЕВЕТ.

По думите му в момента България се управлява от около 200 олигархични фамилии, половината от които са назначени за служебни капиталисти още преди 24 години. Те успяха да трансформират политическото си влияние в олигархични структури, които на практика държат всичко в страната и чрез монополите регулират всичко в тяхна полза, каза Бойко Станкушев. Хората в момента са изпаднали в апатия, която е резултат от страха и отчаянието, че нищо не се случва. А не се случва първото  и най-важното – възможността човек да се грижи сам за себе си и чрез почтен труд да осигурява на себе си и на  близките си достойно битие, изтъкна той. Според него  е въпрос само на няколко години големият негатив – апатията,  да се трансформира в позитив и всеки един да усети, че нещо се променя.

От „Синьо единство” изразиха надежда, че след 26 май разговорите с Реформаторския блок за създаване на обща дясна партия ще започнат отново

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...