Акценти
Начало / Любопитно / Снежната Коледа се отлага

Снежната Коледа се отлага

snqg

Снежната Коледа се отлага. Според прогнозите на синоптици ни очаква рекордно топло време точно около асоциираните със снежно настроение празници. Никъде в страната няма да има снеговалежи. В някои райони ще превали дъжд.

По-високи от средните за сезона ще са температурите на Бъдни вечер. Очаква се термометрите да показват между 3 и 10 градуса през деня. Минусови ще са обаче градусите сутрин и вечер.

Анализите на синоптици говорят, че през последните дни са отчетени рекордно високи температури за сезона. В Монтана астрономическата зима дойде с 16 градуса, във Враца измериха 15,2 градуса, в Ловеч – 15 градуса, а 14 градуса отчетоха във Видин, Кнежа, Плевен и Казанлък. Затоплянето се обяснява с Атлантическия циклон, който преминава над Европа.

И около Нова година малчуганите няма да се радват на сняг. Предвижда се леко захладняване обаче. Сняг ще има около втората десетдневка на януари. Скиорите ще му се радват кратко, тъй като скоро след това се очаква повишение на температурите до 15 градуса.

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...