Начало / Култура / Симеон Серафимов номиниран за „Кристална лира”

Симеон Серафимов номиниран за „Кристална лира”

Преподавателят по ударни инструменти в НУИ „Панайот Пипков” е сред номинираните в тазгодишното издание на наградите „Кристална лира”.

Наградите „Кристална лира” на  Съюзът на българските музикални и танцови дейци (СБМТД) и Сlassic FM радио се връчват за 16-та поредна година за ярки върхови постижения в музикално- изпълнителското и танцовото изкуство.

Церемонията по връчването на наградите ще се състои на 1 ноември в НДК. До 30 октомври всеки би могъл да вземе участие в гласуването за носителите на престижните награди като изпрати категорията и името на своите фаворити на [email protected].
Номинациите  „Кристална лира 2012” са в 15 категории – инструменталисти, камерни ансамбли, педагози, млад изпълнител, музикална критика, хорово изкуство, джаз, рок и поп музика, оркестрово изкуство, диригенти, балетно изкуство, оперно и оперетно изкуство, постановъчен екип, музикален фолклор,  танцов фолклор.

Симеон Серафимов е номиниран в категорията за педагози, заедно с Даниела Черпокова от НУИ „Любомир Пипков” – София и доц. д-р Светла Калудова-Станилова, вокален педагог и диригент, декан на факултет „Музикален фолклор и хореография” в АМТИИ – Пловдив.

Номинацията на Серафимов е за спечелените високи награди от него и негови ученици в национални и международни конкурси (ІІ награда за високи педагогически постижения и І награда на неговите ученици на Международния конкурс в гр.Тимишоара – Румъния; ІІ награда на учениците му в конкурса „Надежди, таланти, майстори” – Добрич-Албена`2012; ІІ и ІІІ награди на учениците му на конкурса „Светослав Обретенов” – Провадия).

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...