Акценти
Начало / Политика / Сменят принципите в Културния календар на Плевен за 2014?

Сменят принципите в Културния календар на Плевен за 2014?

teater3

Принципни промени в Културния календар на Плевен за 2014 г. ще бъдат обсъждани на днешното заседание на Постоянната комисия по „Култура, вероизповедания и международна дейност“ при Общинския съвет, информира за infopleven Чавдар Велинов, председател на Комисията и общински съветник от БСП. Основният акцент в проектодокумента е да бъде оставена в миналото практиката „копи-пейст”, по която години наред се формулират и формират основните приоритети в културния живот на града, поясни Велинов. Той добави, че основното новъведение, което се надява да стане факт, касае подготовката на проект за дадено културно събитие и кандидатстването с него за одобрение от компетентните органи на местната власт. Велинов не скри, че очаква разгорещени дебати по темата. И добави, че е нормално всяко ново нещо, което се предлага, да си пробива път трудно.

Предложението е подкрепено от около 15 общински съветници от различни политически сили, поясни председателят на Комисията. Ако то стане факт, ще е дългогодишният позитивен финал на многократните опити да се наложат ясни правила и приоритети в културния живот на Плевен.

Заседанието на Комисията започва в 16 часа в сградата на Община Плевен.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...