Акценти
Начало / Общество / Ученици сменят кмета и областния за ден

Ученици сменят кмета и областния за ден

На 19 март ученици ще сменят за ден кмета и областния управител, ще седнат в столовете на банкери и на шефове на водещи фирми в региона, за ден ще задават неудобни въпроси в ролята си на журналисти. Всичко това ще се случи в рамките на националната инициатива „Мениджър за един ден” на Джуниър Ачийвмънт България, в която по традиция се включва и Плевен.

Заявка за кмет и областен управител за един ден са направили ученици от ДФСГ „Интелект”, научихме от Галя Димитрова, преподавател в гимназията. Общо 43 ученици от 11 клас на „Интелект” ще се включат в тазгодишното издание на „Мениджър за един ден” и ще получат възможност да видят отблизо управлението на държавна институция или фирма.

“Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно и в над 100 държави по целия свят. В нея винаги се включват както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. Инициативата е предназначена за ученици от края на гимназиалния курс и за студенти от първите години на университета.
Организирането на “Мениджър за един ден” е в пълен синхрон с образователната политика, провеждана от Европейския съюз – образованието да бъде все повече с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнесотношенията.

В България, през 2011 г. в „Мениджър за един ден” участваха над 200 държавни институции и водещи български и международни компании, които отвориха вратите си за над 1200 ученици и студенти от цялата страна.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...