Акценти
Начало / Икономика / Сменят канализация в центъра на Плевен

Сменят канализация в центъра на Плевен

DSCN3906

Изпълнението на обект „Канализационен профил 192а от ул. ”Бъкстон” до ул. ”Иван Вазов” на централната пешеходна улица „Васил Левски” в град Плевен започна днес, информираха от пресцентъра на общината. Изпълнител е фирма „Райкомерс Конструкшън” ЕАД, а строителният надзор ще се осъществява от фирма „Еврострой РН” ЕООД. Продължителността на строителството е до 10 декември.

Има издадено разрешение за строеж на обекта. Дейностите са свързани с проекта „Обновяване и модернизация на градската среда чрез реконструкция на централната пешеходна зона на Плевен”, финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие”, чиято реализация ще започне през пролетта на 2014 г. Към проекта е предвидено отводняване на дъждовните води в съществуващия канализационен профил, което налага подмяната на профил 192а от диаметър ф200 с ф400 мм.

DSCN3910

Работници от фирмата изпълнител поясниха за infopleven, че огромните изкопи във връзка с ремонта ще бъдат обезопасени с телени огради в тъмната част на денонощието, за да се предотвратят инциденти с граждани.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...