Акценти
Начало / Общество / Смелата Мария с приза „Доблест” на сдружение „Артилерия”- Плевен

Смелата Мария с приза „Доблест” на сдружение „Артилерия”- Плевен

15-годишната Мария Звездева от Стара Загора , която спаси живота на шофьор на тролей, е таз годишният носител на приза „Доблест” – първа степен за спасен човешки живот, който се връчва от сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов” – Плевен.
Отличието си днес Мария получи от полк.инж. Радослав Георгиев – председател на сдружението . На церемонията присъства и рап изпълнителят Иван Динев – Устата. Той подари много ценен подарък на Мария – златно кръстче с малък диамант.
Наградата „Доблест” се присъжда от сдружение „Артилерия” за шеста поредна година и за първи път напуска Плевен.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
15-годишната Мария, ученичка в Спортното училище в Стара Загора, на 15 януари тази година се качила на тролейбус №36 в Стара Загора. По време на движение на шофьора му прилошало и тролеят застанал перпендикулярно на пътя. Пътниците изпаднали в паника. Мария, която се намирала в задната част на тролея, се притекла на помощ на шофьора. Тя видяла, че той е паднал на волана. Повдигнала му главата, при което забелязала, че шофьорът е в безсъзнание и си е глътнал езика. Успяла е да му отвори устата и да извади езика преди да пристигне линейка и така спасила живота на мъжа.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...