Начало / Общество / Служители от РИОСВ – Плевен и общински инспектори разследват произхода на загробени промишлени отпадъци в Червен бряг

Служители от РИОСВ – Плевен и общински инспектори разследват произхода на загробени промишлени отпадъци в Червен бряг

Десетки кубици отпадъци, с неясен произход, са открити складирани в района на бившето ТКЗС в Пети квартал на град Червен бряг. След подаден сигнал вчера до кмета на Червен бряг, са  взети спешни мерки за разследване на случая, съобщават от Община Червен бряг

На мястото първо пристигат служителите от звено „Общински инспекторат”, след което е уведомена и Полицията.

При първоначалния оглед на място е установено, че на повърхността се виждат около 40 кубика от отпадъците – опаковани в зеблени чували, съдържащи раздробена полиетиленова маса, с неизяснен произход.

По думите на началника на Инспектората – Данаил Тоновски, трудно може да се каже точното количество отпадък, защото голяма част от него е загробена. Вероятно това е станало преди повече от година, тъй като по насипаната земна маса върху боклука има поникнала трева.

За случая е уведомена веднага и Регионалната инспекция по околната среда и водите – Плевен. Сезиран е и дежурният прокурор от Района прокуратура – Плевен и е образувана полицейска проверка.

В понеделник, 1 юни, разследването на място ще продължи съвместно от служители на РИОСВ – Плевен,  и на звено „Общински инспекторат”, за да се изясни  произхода и вида на отпадъците.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...