Начало / Крими / Служители на плевенския затвор ще се обучават в Ловеч

Служители на плевенския затвор ще се обучават в Ловеч

Служители на плевенския затвор ще се обучават в Ловеч утре, съобщават от Норвежки Финансов Механизъм. На 24 и 25 март град Ловеч ще е домакин на две работни събития, в рамките на проект „Свобода зад решетките“.
Представители на прокуратура, съдебна власт, служители на Затвора в Плевен, полицейски служители и граждански организации ще осъществят работно посещение за обмяна на опит със свои колеги от град Ловеч.

Днес в 13.00ч., в Окръжен съд – Ловеч, започва работна среща, по време на която ще се дискутира ролята на институциите в наказателната политика и практики.

Второто събитие по проекта в град Ловеч, е обучение за служители от плевенския затвор. Негов предмет е надграждане на умения за прилагане на специализирани програми за работа с лишени от свобода, включително най-уязвимигрупи от тях (хора с увреждания, наркозависими лица, етнически малцинства – роми). Три допълващи социално-корекционни програма се разработват в рамките на проекта. Екипът обучители са юристите Николай Илчев и Албена Комитова, които ще приложат практико-научни подходи, за да се фокусира групата върху предизвикателствата пред пенитерницарните служители, в контекста на основните функции на местата за лишаване от свобода у нас.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...