Акценти
Начало / Здравеопазване / Служителите на РЗОК – Плевен излязоха на предупредителен протест

Служителите на РЗОК – Плевен излязоха на предупредителен протест

За един час днес, от 10 до 11 часа,  служителите на РЗОК-Плевен спряха работа и се включиха в предупредителната стачка в структурите на НЗОК,  организирана от КТ „Подкрепа“.

Исканията на протестиращите са за еднократно увеличение на основните работни заплати на всички служители на НЗОК / РЗОК и осигуряване на минимум 200 щатни бройки за поемане на новите дейности в НЗОК.

„По наши изчисления е необходимо бъдат осигурени средства в размер на 10 милиона лева и именно това настояваме да бъде заложено в Закона за изменение и допълнение на Бюджета на НЗОК за 2022 г.”, заяви Пламен Съев, председател на секцията на КТ Подкрепа в РЗОК-Плевен и секретар на фирмената синдикална организация в системата на НЗОК участващ в преговорите с оперативното ръководство на НЗОК.

Той подчерта, че работещите в НЗОК са специалисти с висока квалификация, които администират и контролират бюджет от 6 милиарда лева и няма как да приемат за справедлива оценка на техния труд заплащане от 1000 лв. или 1200 лв. бруто.

Членовете на КТ „Подкрепа“ ще отстояват исканията си до край и в случай, че не бъдат чути ще предприемат всички предвидени в закона форми на протест, стана ясно днес.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...