Акценти
Начало / Любопитно / След „Шоуто на Слави” плевенчанката Ива Цветанова ще се изяви на още три сцени

След „Шоуто на Слави” плевенчанката Ива Цветанова ще се изяви на още три сцени

iva

Четвъртокласничката Ива Цветанова от СОУ „Иван Вазов” стана много популярна след яркото си участие в „Шоуто на Слави” и ще продължи емоционалните си срещи с публиката. Ива стигна до финала на конкурса, в който се търсеше сценична партньорка на господин Андреев – малчуганът, който разказва вицове в Шоуто на Дългия. Плевенчанката беше сред четирите най-добри певици и превзе сърцата на безброй зрители пред малкия екран.

Успехът идва логично и заслужено при Ива. От 2 години тя учи пеене при Анелия Дечева, художествен ръководител и диригент на Общинската хорова формация „Гена Димитрова”. „Тя е изключително темпераментна и смела. Не се страхува от големите сцени и от трудните песни. Осъзнава,че пеенето е трудна професия, но това я амбицира. Много я обичам. Тя приема всички мои забележки, преживява несполуките и пак гледа напред”, разказа за infopleven Дечева.

Четвъртокласничката предпочита рок и по-твърда музика. Съгласява се да пее балади и по-бавни песни с много уговорки. Ива сама решава да подаде документите си за участие в кастинга за Шоуто. От 900 деца са избрани 8, а тя достига до финалната четворка. Дългокосата плевенчанка е вдъхновена и развълнувана от досега си с музикантите от „Ку-ку бенд” и съвместната работя с тях.

Всяка седмица е изправена пред ново предизвикателство –  да изпълни 2 нови песни, които трябва да научи и музикално, и вокално буквално за три дни: да изработи перфектно фраза, щрих, динамика, текст. И тя успява да се справи прекрасно и с упорство със задачите. „Имаше песни, които и за утвърдени певци биха представлявали трудност”, коментира Анелия Дечева. И добавя, че гласът на детето тепърва ще се развива, ще усъвършенства своите музикални умения. „Ива е поредното потвърждение, че Плевен има много талантливи деца, на които трябва да помагаме да развиват дарбата си, защото са наши наследници и бъдеще в културата и образованието”, добави Дечева.

Предизвикателствата пред малката плевенска звездичка не свършват. Предстоят й участия в три концерт на децата от Шоуто, които екипът на предаването организира в Свищов, Разград и Стара Загора. Така че Ива отново е концентрирала таланта и енергията си в бързото и качествено подготвяне на нови песни, с които да представи по категоричен начин таланта си.

Снимка: „Шоуто на Слави“

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...