Акценти
Начало / Общество / След снега, студ скова страната Код „червено“ продължава и днес

След снега, студ скова страната Код „червено“ продължава и днес

Пътната обстановка остава усложнена. Продължава да е спряно е движението на тежкотоварни автомобили над 10 тона на територията на цялата страна. Ограничението ще е в сила до подобряване на метеорологичните условия, съобщават от Ситуационния център на МВР. Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки са мокри, заснежени, а по високите и усойни места и заледени.

Код “червено” продължава и днес

Обстановката на територията на страната и днес остава усложнена, продължава действието на обявения код “червено”, съобщават от пресцентъра на МВР.

Продължава обявеното бедствено положение в област София – Своге, Годеч; област Русе – община Иваново; област Пазарджик – община Лесичово, Батак; област Смолян – община Баните.

Дюлински проход е затворен за всички моторни превозни средства. Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки са мокри, заснежени, а по високите и усойни места и заледени.
На АМ “Тракия” пътната настилка е заснежена и се почиства. Затворена за движение е отсечката Бургас – Карнобат. На АМ “Хемус” настилката е заснежена, спряно е движението в участъка Шумен – Варна. Магистралите “Марица” и “Люлин” също са със заснежени участъци.

В Плевенска област товарните автомобили трябва да се движат с вериги. Остава затворена за всички моторни превозни средства отсечката Любеново – Никопол. Заради снегонавяване в Ловешко е затворен пътя Шипково – Рибарица. Вцялата област Ловеч товарните МПС трябва да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета.

Ниските температури допълнително усложняват обстановката. В Плевен тази сутрин са измерени минус 12 градуса, като през целия ден температурите ще останат под нулата.

Прочетете също:

С юбилейна вечер Плевен чества 80-годишнината на Георги Константинов

С юбилейна вечер Плевен ще отбележи 80-годишнината на писателя и поет Георги Константинов. Творческата среща ...