Акценти
Начало / Общество / След снега и вятъра идват поледици

След снега и вятъра идват поледици

След обилния снеговалеж през последните дни в Плевен образувалата се снежна покривка е с дебелина 38 см, а в Кнежа – 40 см. Това показват официалните данни на НИМХ – филиал Плевен.  Очакваните през следващите дни валежи няма да образуват нова снежна покривка, но със сигурност ще са причина за образуването на заледявания, предупреждават метеоролозите.

Утре в повечето райони на област Плевен максималните температури ще са над нулата, но няма да са толкова високи, за да топят снега. Дъждът и мокрият сняг, които се очаква да завалят, ще образуват тънка водна ципа, която ще замръзва, тъй като температурата на земята е ниска, обясни дежурният синоптик Николай Ятански.

Преваляванията от дъжд и мокър сняг ще започнат през нощта срещу събота и през деня ще се образуват поледици.

В петък ще духа слаб вятър от югозапад . На места на север от билото на планината (Враца, В.Търново) вятърът временно ще се усилва от южната четвърт (фьон). Минималните температури сутринта ще бъдат около минус 6° – минус 3° , в местата с котловинен характер на релефа до минус 9°. Максималните ще бъдат около 0° – 3°, при фьон – до 6°.

В събота през по-голямата част от деня ще има значителна облачност с превалявания от дъжд и мокър сняг. Късно след обяд валежите ще спират и вечерта от запад облачността ще се разкъса. Максималните температури ще бъдат около 2° – 5°.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...