Акценти
Начало / Крими / След нощно преследване хванаха незаконни дървосекачи

След нощно преследване хванаха незаконни дървосекачи

Във Великденската нощ полицаи от Червен бряг преследваха кола беглец с  трима незаконни дървосекачи на възраст от 16 до 19 години.

На 14 срещу 15 април около 22.30 часа на пътя от село Радомирци за село Рупци полицейски инспектори със служебен автомобил „Опел астра“ подали сигнал със светлини и със „стоп палка“ на движещ се лек автомобил “Форд Фиеста”. Колата не спряла. Полицейският патрул уведомил колегите си, които също опитали да спрат автомобила.Колата обаче  преминала отдясно по посока на контролните органи, като шофьорът не спрял на подадените сигнали, не намалил скоростта и продължил движението си. После блъснал служебния автомобил. В резултат полицейската кола е с хлътнали преден калник и предна врата, изкривено огледало и счупен радиатор.

Близо до село Рупци “Форд”-ът излязъл извън платното за движение, навлязъл в близката нива и водачът и двамата му спътници избягали от местопроизшествието.

В изоставения автомобил са намерени моторен трион, GSM апарат, около един кубик нарязани  дърва без маркировка. След организирани оперативни действия са установени извършителите – трима братя от село Рупци на възраст 16, 18 и 19 години. В къщата им са намерени още четири кубика нарязани дърва. „Явно с това са се препитавали младежите – с незаконна сеч и незаконна продажба, тъй като не са издавали никакъв документ за продадените дърва”, коментира днес началникът на сектор „Пътна полиция” – Плевен главен инспектор Йордан Дундаков.  Сечта е извършвана между Радомирци и Рупци, а търговията е ставала в село Рупци.

В нощта на произшествието тримата не се прибрали в дома си. Едва вчера – 17 април, след като майка им приела призовка, братята се явили с адвокат в РПУ – Червен бряг, където направили самопризнания. Изяснило се, че зад волана на колата беглец бил 18-годишният, който е неправоспособен. По-големият му брат е в пробация заради престъпление, обясни гл. инспектор Дундаков.

За извършените нарушения – управление на автомобил без правоспособност, за неспиране при подаден сигнал от органите на реда  и затова, че автомобилът няма застраховка „Гражданска отговорност”, ще бъдат издадени актове за административни нарушения. Дундаков уточни, че не се знае дали братята  са употребили алкохол във вечерта на произшествието, тъй като са избягали и се явили в полицията едва вчера, след получаване на призовката.

Днес тримата братя и баща им бяха в КАТ – Плевен. „Защото искахме да водим разговор с бащата и да разберем дали той е наясно с какво се занимават децата му”, обясни гл. инспектор Дундаков. Оказало се, че бащата не само е наясно с какво се занимават наследниците му, а дори им дал резачката, която е негова.

Работата по случая продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...