Акценти
Начало / Общество / След всяка сесия председателят на ОбС-Плевен ще коментира взетите решения

След всяка сесия председателят на ОбС-Плевен ще коментира взетите решения

Председателят на Общинския съвет в Плевен – Дарин Ангелов, лично ще представя и коментира решенията на местния парламент след всяко негово заседание, като ще отговаря на журналистически въпроси. Това ще става на пресконференция на следващия ден след заседанието на Общинския съвет. Инициативата за добрата практика, съществувала под по-неофициална форма и при предишния председател на Общинския съвет в Плевен, е на Дарин Ангелов и Пресклуба на БТА в Плевен, където ще се провеждат срещите с журналистите.

Началото ще бъде след заседанието на Общински съвет – Плевен в края на месец май. На медийния форум, по преценка на председателя на Общинския съвет, ще участват експерти от общинската администрация, които са подготвили документите за сесията, компетентни по определени въпроси, за да отговарят
конкретно на журналистическите питания. Целта е да не остават неясноти по взетите решения от местния парламент и да не се допускат неточности при съобщаване на решенията в местните и централни медии, мотивира решението си за срещите с журналисти Дарин Ангелов.
Идеята е и председателите на общински съвети в Плевенския регион, както и кметовете на общини, ръководители на  ведомства, неправителствени организации в по-малките общински центрове, при тяхно желание, също да получат възможност да се срещнат периодично с плевенската журналистическа колегия в Пресклуба на БТА.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...