Акценти
Начало / Последни новини / СКШ „Спартак Плевен ХХІ” сред клубовете с най-много състезатели в Държавното първенство през април

СКШ „Спартак Плевен ХХІ” сред клубовете с най-много състезатели в Държавното първенство през април

На 11 и 12 март при отлични условия в хотел „Ростов“ се състояха Зонални състезания  по шахмат за групите до 12,14,16,18 и 20 години.Тази година Държавните първенства се провеждат по нова система.Страната е разделена на  зони.Нашият е град е в Северозападна зона.Първите шест от всяка възрастова група добиват правото да участват в Държавните първенства през април в Пловдив.

Отлично се представиха шахматистите на „Спартак Плевен XXI“. В най-многобройната група – до 12 години, възпитаниците на треньора Михаил Гигов доминираха и успяха да вземат 4 квоти. Очаквано Кристиан Георгиев и Кристиан Милев без проблеми се класираха съответно на първо и четвърто място.

Отличен дебют направи  Александър Георгиев, за когото това е първо състезание за клуба. Александър успя да се справи с напрежение и макар  да няма още 9 години, показа отлична игра и  се класира на трето място.Още един негов връстник-Велислав Василев, успя да вземе квота, класирайки се на шесто място.С шансове до края бе и най-малкият участник в турнира – Мартин Попов.

Турнирът бе и една добра проверка за Даниел Николов,Иван Каменов и Симеон Нинчев за кфалификацията до 10 години, която ще се състои през месец май в Плевен.

При момичетата до 12 години Катрин Нинова игра  много добре  и въпреки че не попадна в първите шест, показа, че в най-скоро време ще бъде фактор в нейната възрастова група.

Състезателите на „Спартак Плевен XXI“ спечелиха още две квоти чрез Румен Кънчев до 16 години, който спечели 3 победи и едно реми, и Симонета Иванова при девойките до 20 години.Така с шесте спечелени квоти от зоната и трите квоти по право на Белослава Кръстева,Владимир Върбанов и Гергана Димитрова, съответно до 14,16 и 18 години отборът на „Спартак Плевен XXI“ ще бъде един от клубовете с най-много състезатели на Държавното първенства следващия месец.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...