Акценти
Начало / Последни новини / СКШ „Плевен ХХІ” организират онлайн обучение по шахмат

СКШ „Плевен ХХІ” организират онлайн обучение по шахмат

От началото на месец април мс Христинка Илиева, треньор на СКШ „Плевен ХХІ” заедно със своя възпитаник, сега студент в НСА със специалност шахмат Дарио Дерешки започнаха  онлайн обучение с децата от школата в клуба. „Започнахме със 10 деца. В последствие се присъединиха още, в момента са 25 на възраст между  5 и 13 години”, разказа Христинка Илиева.

Сформирани са три групи, както при тренировките на живо. Два пъти седмично – вечер от 17 или 18 часа, се провеждат уроците за теоретична подготовка. Два пъти седмично се провеждат тренировъчни вътрешни турнири. Така децата са ангажирани с шахмат 16 дни месечно.

Освен това елитните състезатели на плевенския клуб се включват в националния отбор за международни онлайн срещи всяка събота. Дарио Дерешки е един от коментаторите на тези международните състезания.

Христинка Илиева обясни, че постоянно са в пряка връзка с родителите, както когато клубът работи нормално. „Малките са много ентусиазирани, определено им харесва този вид подготовка и са мотивирани да напредват и заради турнирите, в които играят”, сподели треньорката.

Тази неделя отборът на СКШ „Плевен ХХІ” се класира втори със 127 точки в турнир с участието на 9 отбора от различни градове, изпреварен само от детския отбор на ШК „Шумен“, който спечели трофея със 129 точки. Христинка Илиева сподели намерението си да сформира група и за съвсем начинаещи деца при проява на интерес.

Ако проявявате интерес, координатите на клуба са:

СКШ „Плевен XXI“ бул. Скобелев 20

0886 026842 мс Христинка Илиева

[email protected]

[email protected]

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...