Акценти
Начало / Последни новини / СКТМ Тетрон се класира за държавното при 12-годишните

СКТМ Тетрон се класира за държавното при 12-годишните

Плевенският Спортен клуб по тенис на маса се класира за финалите на държавното отборно първенство за момчета до 12 години. Това стана факт в Свищов където се проведоха квалификациите на Северна България. Селекцията на треньорите Владимир Петков и Владимир Лалев в състав – Владислав Вътов, Радослав Маринов и Атанас Иванов ги завърши на второ място. Победител стана тима на СКТМ ”Комета+” /Луковит/. ОСК Две могили /Две могили/ е третия отбор, който ще участва в националната надпревара. Тя ще се проведе вероятно през април идната година и в нея ще се включат най-добрите 12 формации.

В Свищов плевенския тим започна с успех в предварителната си група. В нея се наложи с по 4:1 над връстниците си от Полски Тръмбеш и Монтана. Двете победи осигуриха на тенесисти от Тетрон участие във финалната четворка. Там плевенчани подчиниха с 4:1 едноименния състав на Варна и с 4:2 ОСК Две могили. В спора за първото място отстъпиха с 2:4 на СКТМ ”Комета+” /Луковит/.

„Очаквано представяне на нашия тим. Съперниците бяха напълно преодолими и логично ги надиграхме. Атанас Иванов е едва 9-годишен и е нормално да допуска загуби. Има доста време до държавните финали да се подготвим за тях“, коментира Владимир Петков.

Това е втория тим на Тетрон, който ще участва в заключителните битки за определяне на националния шампион. В тях ще бъде и състава на кадетите до 15 години. Въпросната формация избегна квалификациите, заради силното си представяне в Млад олимпиец.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...