Акценти
Начало / Последни новини / СКТМ Тетрон отстъпи завоювани позиции при 12-годишните

СКТМ Тетрон отстъпи завоювани позиции при 12-годишните

Плевенският клуб по тенис на маса Тетрон започна участието си в национален турнир за купата на България „Млад олимпиец“ за деца до 12 години – първи етап Северна България. Арена на битките бе зала „Свилоза“ в Свищов. В тях участваха около 110 състезатели – 70 момчета и 40 момичета. Треньорът на плевенския клуб Владимир Петков заложи на четирима свои възпитаници. От тях най-предно бе класирането на Владислав Вълов – 10 място. Както се и очакваше, той преодоля с лекота тримата си съперници в групата. В елиминациите също започна с успех, след това обаче загуби веднъж, спечели два пъти и завърши със загуба. Съотборникът му Радослав Маринов завърши 20-и. В групата си стана втори с победи над двама съперници, а на третия отстъпи. В следващия етап стартира с поражение, после се наложи над трима противници, пак загуби и накрая победи.

Третият плевенчанин Мартин Пътов е 25-и. В групата завърши втори с 3 победи и загуба. После записа две поражения и три успеха.

9-годишният Атанас Василев пък въобще не успя да излезе от групата си.

„Не съм доволен от представянето ни. Влади е сред четиримата най-добри. Беше фаворит във всичките си срещи, но …. Мартин загуби оспорвани срещи с по 2:3, които можеше спокойно да спечели. И при двамата го отдавам на притеснение. Останалите ни състезатели направиха дебют. Класирането ни не е добро. Преминахме във втория кръг, но заради тези загуби жребия вече ще ни отреди много по-силни съперници“, коментира плевенския треньор.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...