Акценти
Начало / Последни новини / СКО Север с 30 състезатели и 6 щафети в ДП и „Браун къп”

СКО Север с 30 състезатели и 6 щафети в ДП и „Браун къп”

С 30 свои възпитаници /в индивидуалните стартове – спринт, дълга и средна дистанция/ и с шест щафети ще участва плевенския клуб СКО Север във Великотърновска област. Там в три дни ще се проведе държавното първенство по ориентиране /за състезатели от двата пола: 12 – 18 години, мъже и жени над 35 г./ и 12-ото издание на „Браун къп” /жени и мъже – 21 години Елит и 21-Б/.

Арена на спринта е Малък градски парк в гр. Лясковец. Стартът на дългата дистанция е състезателен център – Хайдушка поляна по пътя за хижа Чумерна, Проход Елена – Твърдица. Битката на средна дистанция е в състезателен център – хижа „Буковец“ Стара Планина, Проход Елена – Твърдица. По същия маршрут ще преминават и щафетите. В това състезание плевенчани ще разчитат на екипи – Ж-12, М-12, Ж-16, М-16 и два М-14.

Победителите в държавното първенство ще получат медали. Класирането за „Браун къп” е общо от трите старта. Заелите първите три места във всяка възрастова група ще бъдат наградени. Най-добрите в Елитните групи /21-Е и 21-Б/ ще получат парични премии. Организаторите ще обявят и специални награди от спонсори.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...