Начало / Последни новини / СКО Север с трима вицешампиони на държавното по коло ориентиране

СКО Север с трима вицешампиони на държавното по коло ориентиране

Три сребърни медала и един бронзов спечелиха състезателите на плевенския клуб Север в стартовете на дългата дистанция от държавното първенство по коло ориентиране край Габрово.

Грета Борисова пък финишира на пето място в елитната надпревара при жените. В конкуренция с 14 съпернички тя измина разстоянието от 12.9 км с 15 контролни точки за 1:28:41 часа, изоставайки на 21:43 минути след победителката Илиана Илиева от състава на домакините. Тук съотборничките й Стилияна Димитрова и Цветелина Митева завършиха съответно седма и десета. Силно участие на Пламен Райков при мъжете до 35 години. Той взе сребърния медал след като премина 12.6 км с 16 контроли за 1:23:31 часа, с 8:42 минути по-слабо време от това на Христо Василев от СКО Хемус /Троян/. Второ място и за Мартин Минков при мъжете до 40 години. Той изостана с минута след шампиона Николай Попов от Хасково по 8-километровото трасе с 13 контролни точки.

Лиляна Маринова също се окичи със сребърен медал. Стори го при девойките до 18 години. Тя преодоля 7.6 км с 11 контроли с близо 5 минути по-бавно от представителката на домакините Девора Аврамова.

Съотборникът й Антоан Йонов пък е трети при силния пол до 20 години.

Цветелин Велков /М-16/ И Петър Вутов /М-50/ завършиха на пето място, а Калоян Иванов /М-14/ и Никола Иванов /М-16/ на шесто.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...