Акценти
Начало / Общество / Скоро камери ще следят входно-изходните артерии на Плевен

Скоро камери ще следят входно-изходните артерии на Плевен

Камери да бъдат монтирани на всичките входно-изходни артерии на Плевен е предложението, което в най-скоро време ще бъде предложено за обсъждане в местния парламент. Това стана ясно на днешното редовно оперативно заседание в Община Плевен. Кметът Георг Спартански съобщи, че се водят разговори за сключване на договор с фирми, които не само монтират камери за запис, а имат  възможност за изпращане на звуков сигнал при засечено нарушение. Това ще даде възможност в реално време да се следи трафикът във връзка с проблема с мигрантите и антитерористични действия, допълни Спартански. „При зададена програма, тези камери могат да регистрират в реално време и на 30-та секунда да подават звуков сигнал дали влизат конски каруци в града. Така от полицията няма да могат да се оправдават, че не са получили сигнал и не са успели да проконтролират спазването на наредбата, свързана със забраната за навлизането на територията на града на превозни средства с животинска тяга”, обясни Спартански.

Кметът посочи, че камери може да бъдат поставени и на възлови места в града, като превантивна мярка за ограничаване на вандалските прояви. По думите му това със сигурност ще е по-евтино, отколкото да се възстановяват счупени детски и фитнес площадки, потрошени пейки, кошчета и лампи.

„Два са начините за реакция при неспиращите вандалски прояви. Единият е да отпуснем ръце и да позволим създаденото да бъде съсипано от хуните и вадналите, а другият е да се преборим с тях. Мисля, че вторият вариант е по-добър, защото не може шепа примати да определят начина на живот на обществото”, каза кметът.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...