Акценти
Начало / Последни новини / СКЛА Феникс 2004 отчете силен сезон

СКЛА Феникс 2004 отчете силен сезон

Плевенският клуб по лека атлетика Феникс 2004 направи равносметка на представянето си през току що завършилия сезон. Президентът и главен треньор на клуба Светослав Топузов е доволен от участията, резултатите и въобще от развитието на СКЛА Феникс 2004 през въпросния период. Четири медала от национални шампионати и още два от държавни ученически първенства завоюваха състезателите на клуба.

„За първи път 18 наши атлети участваха в държавните първенства, включително и във финалите за ученици. Освен това класиранията – шесто място в спринта на 100 м 200 м на Вяра Първанова /на 42 години/ са блестящи. Ванеса Хаджийска пък ни изненада приятно с пето място на копие и седмо на гюле, дисциплини, които въобще не е тренирала. Няма как да подмина, че за първи път участвахме с два изцяло наши отбора във финалите на ученическите игри. Имахме и щафета на националния шампионат за жени. Вероятно щяхме да имаме още по-силно представяне ако не бяха контузиите, попречили на някои от атлетите ни да участват в зимните първенства. Като цяло равносметката ни показва, че сме събрали с 30 на сто повече точки в сравнение с миналия сезон“, коментира Топузов.

Под негово ръководство и това на колежката му Теменужка Бузова, СКЛА Феникс 2004 за четвърти път води занимания по програма „Спорт за деца в свободното време“ на Министерството на младежта и спорта.

„В него участват над 30 подрастващи и преди месец приключихме първия етап. За отбелязване е, че 8 деца вече сериозно се занимават с лека атлетика. Радващото е, че децата участват с голямо желание. Ползата е огромна. Това е една от най-добрите програми за клубовете, осигурени от спортното министерство. Не само като масовост, но и за селекция. Доказват го резултатите“, категоричен е Светослав Топузов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...