Акценти
Начало / Образование / Скаутите от клуб „Лъвче” имаха пълна с преживявания ваканция на хижа „Чумерна”

Скаутите от клуб „Лъвче” имаха пълна с преживявания ваканция на хижа „Чумерна”

Малките скаути от клуб „Лъвче” в Плевен оползотвориха с много и интересни преживявания зимната си ваканция. Четири дни те бяха на зимен лагер в еленския балкан. Територията на хижа „Чумерна” беше техният учебен и тренировъчен лагер, място за незабравими преживявания.  Заедно с тях в красивия еленски балкан са малките и големи скаути от Перник, Елена, Русе, Варна, Шабла.

Още първата вечер лагерниците се запознават с правилата на лагера и съставят програмата за престоя си. А тя включва търсене на затрупан от лавина човек, правене на заслон от сняг, спускане и катерене в гората. Изпитанията на малките смелчаци продължават с приключенската игра за откриване на Южния полюс и всеки патрул заби знамето си там. За лидерите изпитание е от снимки да сглобят филм, който представят пред лагерниците. Когато времето не позволява децата да са навън, игрите и забавните занимания продължават на топло в хижата. Учебно-игровите ситуации включват дори приготвяне на обяд, който се оказва изключително вкусен за децата.

Така скаутите прекараха смислено и запомнящо се зимната ваканция. Това е първото им занимание за тази година и то поставя началото на поредица от интересни прояви.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...