Акценти
Начало / Общество / Ситуцията в Плевен е тежка, фирмите работят на непрекъснат режим

Ситуцията в Плевен е тежка, фирмите работят на непрекъснат режим

Ситуацията в Плевен е тежка. Това е показва анализът на обстановката в града и общината, съобщават от пресцентъра на Община Плевен. В  10 часа днес  кметът Георг Спартански е провел  работно заседание  с представителите на снегопочистващите фирми,полицията, Пожарна безопасност и Окръжно пътно управление. След заседанието той е издал заповед за привеждане в действие на Плана за работа в зимни условия .Прави се всичко възможно централните градски улици да се чистят редовно,за да се осигури нормална проходимост при условия на обилен снеговалеж, да се обезпечи трафикът на градския транспорт и да няма проблеми с достъпа до здравните заведения.

В някои райони на града няма ел.ток,екипи на ЧЕЗ работят по авариите със скъсаните проводници,вече са отстранени част от тях.В няколко от селата в община Плевен също има проблеми с електричеството. Чистят се от сняг и снегонавявания  пътищата между селата.

Обсъжда се  с РИО-Плевен необходимостта от обявяване на ваканция за учащите се до нормализиране на обстановката и обезпечаване нормалния достъп до учебните заведения.Във връзка с подадени десетки сигнали от граждани и фирми  Пожарна безопасност-Плевен и Паркстрой-Плевен извършват аварийно рязане и отстраняване на паднали дървета,възпрепятстващи движението по улиците..

Разпоредено е на  всички снегопочистващи фирми да работят в непрекъсваем режим на работа с всичката налична техника,до второ нареждане.

Също до второ нареждане е отменено действието на”Синя зона”за паркиране в града.

Обстановката се следи непрекъснато ,като следващото заседание при кмета на Плевен е свикано за 13 часа.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...