Начало / Крими / Системни проверки на тежкотоварните автомобили в Плевенско с цел опазване на земеделската продукция

Системни проверки на тежкотоварните автомобили в Плевенско с цел опазване на земеделската продукция

В ОДМВР – Плевен е създаден план за дейността по противодействие на престъпността и опазването на обществения ред при прибирането на селскостопанската продукция – реколта 2015. Целта на мероприятията е опазване на селскостопанската продукция от престъпни посегателства и координиране и взаимодействие между структурните звена в ОДМВР – Плевен с местната власт, частни охранителни фирми и други и институции при превенция, предотвратяване и пресичане на престъпления и други правонарушения.
Изготвен е анализ и оценка на дейността по опазване на продукцията през изминалата 2014 година по противодействие на престъпността и опазване на обществения ред с акцент върху възникналите затруднения или допуснатите организационни слабости.
Изготвени са разчети и е осигурено участие на сили и средства на Зонално жандармерийско подразделение – Плевен в опазването на селскостопанската продукция, информират от пресцентъра на ОДМВР – Плевен. Провеждат се срещи с кметовете по места, председателите на земеделските кооперации, управителите на фирми и земеделски производители за създаване на организация и предприемане на конкретни мерки за охрана на складовите бази, използвани за съхранение на продукция 2015 година. Активизирана е дейността на полицейските служители, изпълняващи функции по организация на пътното движение, като особено внимание се обръща на движението на извънгабаритни и/или тежки пътни превозни средства с цел недопускане на ПТП с участието на селскостопанска техника, придвижвана по пътища отворени за обществено ползване и предприемане на превантивни мерки за недопускане престъпни посегателства срещу селскостопанската реколта и предизвикване на палежи в земеделските блокове. Извършват се системни проверки на ППС, транспортиращи селскостопанска продукция, с оглед на ефективен контрол за недопускане и разкриване на закононарушения. Полицейските наряди, осъществяващи контрол на пътното движение, активизират дейността си по спазване на изискванията на правилата за превоз на пътници и товари по Закона за движение по пътищата. Планирани са и мероприятия за осигуряване на засилено полицейско присъствие в районите с обособени пунктове за изкупуване на селскостопанска продукция.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...