Акценти
Начало / Общество / Символ  на  книжовността откриха в село Победа

Символ  на  книжовността откриха в село Победа

За поредна година  пенсионираните учители от село Победа се събраха на предпразнична среща по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Както всяка година, поканата бе от НЧ ”Зора -1990г.” в знак на уважение и благодарност за дългогодишния им труд в сферата на образованието. От името на читалищното настоятелство бяха поднесени  цветя и поздравителни адреси за присъстващите учители. Учителите ветерани бяха поздравени също и от най-малките самодейци към читалище „Зора -1990г“. Те изпълниха стихове, посветени на учителите.

Пред сградата на Читалището бе открит малък паметник, символ на българската книжовност.

„Ако книгите в библиотеката, създадени от българските книжовници, са памет за тях и техният жив творчески масив, то символът на българската книжовност, който откриваме днес, е културен знак в историята на нашето село. Книгите са делото, символът е отпечатъкът“, казаха при откриването на паметника. Читалищният екип изказа благодарност  на кмета на село Победа Даниела Александрова, че е  подкрепила идеята и се е ангажира с дейностите по поставянето на символа.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...