Акценти
Начало / Общество / Силният вятър повреди покрива на ДГ „Щастливо детство” в Плевен

Силният вятър повреди покрива на ДГ „Щастливо детство” в Плевен

Силният вятър, който вилня вчера над Плевен, е нанесъл сериозни щети на покрива на ДГ „Щастливо детство” в Плевен. Това беше съобщено днес на оперативното заседание на началниците на отдели в Община Плевен. Днес екип от Общината е бил в детската градина, за да направи оглед на пораженията и да остойности пораженията. Ако сумата е по-голяма, ще бъдат отпуснати средства от общинския фонд  за бедствия и аварии.

Вятърът вчера създаде затруднения и с почистването на нападалите листа. От фирма „Паркстрой” продължават с кастренето на клони. Кметът подчерта, че благодарение на добре свършената работа през лятото, когато от фирмата премахнаха десетки опасни дървета и надвиснали клони, при вчерашния почти ураганен вятър се е разминало без сериозни инциденти. Всички постъпили сигнали от граждани за прекършени клони са обработени и се предават на „Паркстрой”, уточни Спартански.

Той се обърна с молба към фирмите, ангажирани с почистването, а и към гражданите, събраните листа да бъдат изхвърляни единствено на сметището.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...