Акценти
Начало / Икономика / Силен интерес предизвика посещението на делегацията на Асоциацията на производителите на селскостопанска техника в Русия

Силен интерес предизвика посещението на делегацията на Асоциацията на производителите на селскостопанска техника в Русия

Земеделски производители от Плевенско проявиха силен интерес към делегацията на Асоциацията на производителите на селскостопанска техника в Руската федерация, която областният управител на Плевен Ралица Добрева прие днес.

Гостите, водени от Николай Маринов – директор на „Главна дирекция Земеделие и регионална политика” в Министерство на земеделието и храните, разясниха на местните земеделски производители каква техника предлагат. Оказва се, че все още голяма част от селскостопанската техника в страната ни е руско производство, за което спомага цената, която е с около 20% по-ниска от другата предлагана техника на пазара. В Плевен бяха представители на производители на комбайни, техника за събиране, обработване и балиране на продукцията, прикачна техника, техника за оборудването на ферми.

среща руска делегация
Факт е, че на този етап сертификатите на много предприятия в нашата страна, които произвеждат млечни и живи продукти, са изтекли, стана ясно по време на срещата. Именно това е и една целите на визитата – да се възстановят контактите с Министерството на селското стопанство на Русия. Така ще могат да се създадат комисии между двете министерства, за да се видят кои са проблемните зони и до момента на отпадане на санкциите, те да са проработени и да има готовност за интервенция на руския пазар.

среща руска делегация

Асоциацията на производителите на селскостопанска техника в Руската федерация е сектор за връзка с Министерството на селското стопанство в Русия, в която се разпределя между 25 и 30% от средствата, които дотират производството на селскостопанска техника. Днес в Плевен шестима представили на Асоциацията презентираха пред земеделските производители техниката, която предлагат, но и възможността за теглене на кредити с лихви от 2 до 4% за закупуване на техника.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...