Начало / Общество / Силен дъжд отнесе улици в Бохот

Силен дъжд отнесе улици в Бохот

Силен дъжд, излял се вчера, 8 юни, над плевенското село Бохот, е отнесъл асфалта от няколко основни улици в населеното място. Водата е изровила пътната настилка и е отворили огромни ями по платната. За ситуацията в селото алармира кметът на населеното място  Цветан Кънев. Тази сутрин в Бохот пристигна и Председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, за да се запознае на място с проблема.

„Дъждът, който се изсипа в четвъртък над селото, беше като вихрушка. Със сила отнесе и асфалта, и камъните по пътя. Тези улици са основни за селото ни. По едната от тях – ул. „Петко Д. Петков“ , дупките са толкова големи, че нито линейка, нито пожарна могат да преминат, ако се наложи. Водата е изровила асфалта и по улицата през училището. На друга улица водата е подкопала асфалтовото покритие и при следващи дъждове и там ще се отвори яма. Вече внесох писмо до кмета на Община Плевен, с което го уведомяват за проблема в Бохот, ще чакам отговор“, обясни Цветан Кънев.

„Ще настоявам за незабавно сформиране на комисия, която да направи оценка на щетите и в най-кратки срокове да се предприемат действия за нормализиране на ситуацията в селото. Снимковият материал от видяното тук ще изпратя още днес и на кмета на Общината“, заяви след обиколката  на проблемните улици днес в Бохот Мартин Митев.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...