Начало / Общество / Силен вятър и променлива облачност ни очакват днес

Силен вятър и променлива облачност ни очакват днес

Днес облачността ще е променлива и ще е почти без валежи. Ще бъде ветровито с умерен, временно и силен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са от 4 – 6°. Максималните температури в повечето места ще са между 13° и 18°.

За Плевен днес синоптиците прогнозират, че максималните температури ще са около 17 градуса, а минималните около 10, информират от Националния институт по метеорология и хидрология – БАН. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е малко над средното за месеца.

Над планините облачността ще е значителна и ще е ветровито. Ще духа силен западен вятър. На отделни места ще превали слаб дъжд, над 2200 – 2300 метра ще превали слаб сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 1°.

По Черноморието облачността ще е значителна и в сутрешните часове на места по южното крайбрежие все още ще превалява. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 17 и 19°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 19 – 21°.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...