Акценти
Начало / Политика / Сергей Станишев подкрепи протестите срещу АСТА

Сергей Станишев подкрепи протестите срещу АСТА

Ден преди организираните в няколко големи града на страната протести срещу споразумението АСТА, лидерът на БСП Сергей Станишев заяви в Плевен, че подкрепя тяхната гражданска позиция срещу опитите да бъде ограничена свободата им в интернет пространството. Той призова депутатите социалисти от местните парламенти на страните, подписали търговското споразумение, да не подкрепят ратификацията му.

„Изключително горд съм, заяви Станишев на пресконфереция в Плевен, –  че ПЕС е първата и засега единствена европейска политическа партия, която в нарочна декларация заявикатегорично, че не приема търговското споразумение АСТА. От една страна, заради начина на водене на преговорите – закрито, без да се информират гражданите, а от друга – заради самото съдържание на АСТА, с което се въвеждат мерки, ограничаващи свободата на информацията, на комуникацията, свободата на интернет потребителите. С АСТА се въвежда по същество цензура и се нахлува в личното пространство на гражданите”.

Сергей Станишев беше в Плевен по повод разширено заседание на пленума на градската организация на БСП, на който бяха обсъдени конкретни предложение във връзка с предстоящия конгрес на левицата и предстоящите парламентарни избори. Според лидера на лавицата обсъждането на подготовката за предстоящите избори е от особена важност за БСП, защото последните местни и президентски избори показали, че трябва  ново ниво на организация не само до изборите, а и в самия изборен ден. „Тъй като изборните технологии, измислени от министър Цветнов, показаха, че ГЕРБ няма законови или морални линии, които не са готови да престъпят в името на постигане на желания резултат”, подчерта Станишев и допълни, че социалистите подготвят законодателни промени, за да не се допусне в България, в 21 век да се правят избори по подобен начин, описан още от Алеко Константинов.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...