Акценти
Начало / Политика / Семинар събра в Плевен близо 150 младежи от ГЕРБ от цяла Северна България

Семинар събра в Плевен близо 150 младежи от ГЕРБ от цяла Северна България

семинар ГЕРБ

„Субсидирането на партиите се дава, за да могат да бъдат предпазени от бизнеса от корпорациите  – с една дума казано от зависимости”, каза председателят на ГЕРБ Бойко Борсов при откриването срещата си с представители на М ГЕРБ от цяла Северна България. Иначе всяка банка, всеки фонд, всеки холдинг ще си има по една партия и каква политика ще водиш, когато някой ти дава пари, допълни той. „Да махнем парите на партиите звучи страшно готино. Но това са само триците, нали знаете поговорката: Евтини на брашното, скъпи на триците. В същото време се правят милиарди кредити. Отнемането на тези субсидии ще бъде катастрофа. Ето това вече ще бъде олигархия . Това вече ще бъде държава, която ще бъде 100 процента контролирана“, каза Борисов. Лидерът на ГЕРБ наблегна на това , че най-ранният срок за обещанията на управляващите е 2016 година. „Обещаха на Северна България ,че ще строят Белене. Виждате мина една година и те нищо не строят. Те няма и да строят. Убиха Северна България с изваждането на магистрала „Хемус” от оперативната програма. И казват от 2016 ще строим Хемус, но това означава да се строи със 100% български пари.Това го прави така наречения експерт Орешарски. Какъв експерт, ако сложиш 500 млн. за инфраструктура се получават 2 млрд бевъзмездни по европейските програми и държавата харчи2,5 млрд.И този експерт вижте какво направи- отказа се от тези 2 млрд. и каза аз ще си оперирам с моите 500 млн.Защо? Защото иначе ОЛАФ проверява и не могат да крадат. Ето ще ви дам  и конкретен пример, понеже сме в Плевен. Казват ще ви дадем 2 млн. за спортна зала, но тя струва 13 млн. и после ще кажат, Борисов, дай останалите пари за спортната зала, а аз откъде да ги взема”.

В продължение на два дни Плевен е домакин семинар на тема “Предстоящия избор – десни идеи за една по-добра Европа”, организиран от  МГЕРБ, със съдействието на фондация Аденауер. От  14 до 16 март в хотел „Кайлъка” са събрани около 150 млади хора от цяла Северна България. Тук са представители на младежките структури от Плевен, Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Варна, Добрич и Силистра.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...