Начало / Общество / Семинар от поредицата „Психология за всеки ден” е с фокус авторитетите

Семинар от поредицата „Психология за всеки ден” е с фокус авторитетите

От 31 октомври до 3 ноември в Плевен ще се проведе семинар от поредицата „Психология за всеки ден”. Основната тема е фокусирана върху авторитетите – на родителите, на закон, на морала.

На 31 октомври темата е: Авторитетът в обществото и семейството

1 ноември: Да възпитаваме с авторитет

2 ноември: Учиш ли детето си как да расте?

3 ноември: Да върнем игрите на децата – ул. „Скобелев“ №20

Оспорването на авторитетите днес е нещо нормално, дори – похвално. Дали обаче те винаги са лоши? Авторитетът на добрия закон и на добрия законодател създават добър ред в обществото. Авторитетът на добрият морал създава добри граждани. Но когато вярванията се налагат чрез силата на закона, се нарушава правото на всеки човек на собствени убеждения. Има ли в наши дни посегателства върху свободата на съвестта?

Доброто общество се гради от добри хора. А добрите хора се изграждат в семейството. Авторитетът на бащата и майката е решаващ в този процес. Има ли принципи за правилно упражняване на авторитета в семейството, които да изградят така желаните добри граждани? Християнската психология предлага модел, потвърден от множество психологически проучвания.

Форматът на семинара е комбинация от лекционна част с дискусионна част в края. Ще се проведе в зала Мания тауър, от 18 часа.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...