Акценти
Начало / Общество / Село Горталово отбеляза 80 години от преименуването на селото

Село Горталово отбеляза 80 години от преименуването на селото

gortalovo 1

Село Горталово, община Плевен с голям празник отбеляза 80 години от преименуването на селото. Тази година честването съвпадна с големия християнски празник Успение Богородично и това го прави още по-важно за нас, подчерта в приветствието си към жителите и гостите на селото кметския наместник Пламен Петков.

Той благодари на ангажираните с организацията на празника жители на селото по махали и на спонсорите, които са финансирали реализирането на събитието.

Общинският съветник от ГЕРБ –Плевен Даниела Гонкова поздрави хората и насърчи реализирането на подобни срещи, подчертавайки тяхното значение за сплотяването на жителите и засилването на усещането им за родова свързаност с това изключително красиво село в Община Плевен. Гонкова прочете и поздравителния адрес от името на кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков. „Имам честта и удоволствието да ви поздравя с 80-тата годишнина от преименуването на селото. По този прекрасен повод засвидетелстваме своето уважение към всички вас, към волята и усилието ви Горталово да се превърне във все по-добро място за живеене, със съхранената си уникална природа и съвременна визия. Споделяме с вас радостта от празника, успехите и удовлетворението от постигнатото. Ще продължаваме да разчитаме във ваше лице на съмишленици в голямата ни цел – да постигнем достойно настояще и бъдеще за община Плевен”, се казва в поздравителния адрес по повод празника на Горталово.

Общинските съветнички Даниела Гонкова и Ралица Добреваот името на ГЕРБ – Плевен  връчиха подарък за местния пенсионерски клуб – апарат за измерване на кръвното налягане.

Празникът продължи с посрещане знамето на селото и изпълнения на талантливите деца от Горталово.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...